2014. augusztus 18.

Játék

Sziasztok! 
Megint nem rész, igyekszem, komolyan! Drága Delilah viszont meghívott egy játékba! S bár készülünk egy ilyen bejegyzéssel a Firerose-ra is, azért ide is megírom. Rengeteg könyvet olvasok, és sorozatot nézek, de nehéz lesz megírni, mert sosincs konkrét kedvencem. Azért megpróbálkozom. Vigyázzatok, rengeteget Spoilerezhetek. Aki esetleg nem nézi valamelyik sorozatot, ne lepődjön meg, aki igen, attól előre is bocsánat, ha még nem jutott odáig, amit már leírtam. Na meg attól is, aki elkezdi miattam nézni - lehet lelövöm a legjobb poénokat. Amit pedig így bejelentenék, hogy mint látjátok, lett egy társoldalam, akik kikerültek a modulsávomba, és az oldalak közé is. Nézzetek be, érdemes, kommenteljetek, megérdemlik. 

Fable 
(Heti csaj)


Végül rá esett a választásom az ötödik helyre. Érdekes történetnek indult, és valahogy - ne kövezzetek meg - nem is volt szegény lány szimpatikus az elején. Az egész történet egyfajta negatív felhőbe küldte őt, ami nem jó. Aztán elkezdtem megkedvelni. Amit tett, amiken átment a családjáért, legfőképpen a testvéréért, az figyelemre méltó volt. Rengeteget küzdött azért, hogy minden rendben legyen a kishúga életével, hogy normális életet érjen, és ő volt az a karakter, akit eddig a legemberibbre alkottak meg. Imádom. Komolyan. A végén pedig - khm, khm, spoiler - azt is túlélte, hogy nem lett ővé a fiú.  - Pillecukor :33 - Legalábbis ebben a részben. (Szerény véleményem, hogy megint a népszerűség miatt ennek a könyvnek egy lapos másodikja, ugyanis totál elcseszték vele az egészet...) 

Caroline Reynolds 
(Faldöngető)
A model Candice Swanepoel,
de tökéletesen beleillik
Caroline szerepébe...
Caroline az egyik imádatra méltó könyvkarakterem, és ideje már egy nőt is bedobni ebbe a férfi listába. Rettentő magabiztos, erős személyiség, már a kezdetektől fogva. Tudja, mit akar, merre tart, és simán visszautasít egy olyan férfit, mint Simon - pedig az a karakter, emberek, az a karakter minden idők legjobb férfikaraktere, akit én találhatok magamnak. Nem roskad össze - legalábbis mások előtt nem mutatja ki, mennyire vonzódik Simonhoz - hanem kitartó, és nem enged az érzéseinek. Amikor az exe is képbe jön, na akkor lesz a kedvencem. Amikor egy múltbéli, kellemes emlék megpróbál visszacsábítani a rosszba, de mi nem engedünk neki. Caroline egy humoros, magabiztos nő, aki tökéletes karakter. Nem kell megmenteni, vagy a szájába rágni a dolgokat, csak mert szőke - sőt, szőkeként okos, és határozott személyisége van. 



Lena Duchannes 
(Lenyűgöző Teremtmények) 
Filmben láttam, de van belőle könyv, tehát illő lenne már elolvasnom. Mindenesetre, Lena karaktere jut a
második helyre. Nem szívlelem különösebben, mint tulajdonságait illeti. Zárkózott, az elején kissé visszataszító a modora. De amikor szerelmes lesz, ő is megváltozik. Amiért én kedvelem, és amiért a második helyet kapja, az az, hogy neki van eddig a legerősebb karaktere - de sajnos a második helyre csúszott. Amikor minden ellene szól, amikor élő példa van rá, hogy a Sötét oldalra kerül, ő mégis úgy gondolja, elég erős ahhoz, hogy ez ellen tegyen. Napokat áldoz rá, hogy a szerelmével maradhasson, és ne pusztítson el mindent. S bár végül elfelejt mindent, tehát újra kell kezdeniük, elég erős ahhoz, hogy minden ellen tegyen. Imádom, hogy ennyire erős - mennyi szóismétlés, te jó isten - kitartó. Imádom!


Lydia Martin - Holland Roden 
(Teen Wolf) 
Igen, igen. Teen Wolf, Teen Wolf mindenütt. Nem tehetek róla, hogy valaki miatt - igen rád célzok Sophie, drága bétám - beleszerelmesedtem ebbe a sorozatba. No mindegy, térjünk a lényegre. Lydia a top elsőm, és nem azért, mert szép, mert aranyos, mert szupi kis bulikat dob össze az első évadban, vagy mert a suli legmenőbb diákja, mert gazdag a családja. Hanem, mert annak ellenére, hogy az elején egy hisztis liba volt, nagy elvárásokkal, és mindig sminkelt arccal, hiába lökték el, hiába törték össze, ő felállt, és mosolygott. Letörölte a könnyeit, és ment tovább, élte az életét. Jackson egy arrogáns seggfejként viselkedett vele - bár az ő karakterét is imádom - ő akkor is szerette. Amikor pedig elment, ő akkor is boldog maradt, és mosolygott. Tehát Lydia akkora változáson ment keresztül, hogy csodálom érte. Átlagos tinilibából, erős Banshee lett, aki mindennek a kulcsa, akinek ki kell bírnia, hogy tudja előre, ha valaki meghal, de nem biztos hogy tud ellene tenni. Rajta áll minden, és ő mégis kitart - nem pedig összeroppan. 


 Allison Argent - Crystal Reed  
(Teen Wolf) 
Érdemes elolvasni a szöveget rajta,
Teen Wolf rajongók..
Allison. Oh istenem, mennyire hiányzik - ezért utálok képeket keresni a bloghoz, nosztalgia pillanatom lesz miattuk. Nem véletlen lett ő Faith karakterének képe. A sorozatban olyan karakter volt, akit csak imádni lehetett, már az elejétől fogva. Igen, voltak rossz döntései, hibái, de mindig megpróbálta őket kijavítani. Nevetett, szenvedett, talpon maradt. Szerette Scottot, amikor kiderült róla az igazság, együtt akart maradni vele, mikor már semmi sem volt a régi. Bár szakítottak, mégis jóban maradtak. Ő kemény lett, harcias, rettentő makacs. Magabiztos nő lett abból a szerelmes kislányból aki az elején volt. Szívbaj nélkül lelőtt bárkit, aki fenyegette a barátait, okos és ravasz volt, amikor tervek kellettek. Talpon maradt, miután meghalt az anyja, a nagynénje - aki végül mégse - és a nagyapja is. Erős volt, felkelt, és ment tovább. Imádom. Imádtam azt is, ahogy meghalt a szerelméért, a barátaiért a végén. Ahogy elment. Nem szégyenben, gyengeként, hanem önfeláldozva, másokért. Ő az egyik legjobb karakter, akit valaha láttam, néztem, és hallottam. Nevetett, amikor a legrosszabb volt a helyzet, és sírt, amikor minden jó volt. Ő volt az a karakter, akit a legjobban szerettem. Bár olyan indokkal ölték meg a karakterét, amit én nem nézek jó szemmel, még most is boldogan nézek vissza Allisonra - mind a blogomon, mind amikor látok egy egy fanartot róla. 


Igen, imádom az erős karaktereket, érzelmekkel, ez látszik is. De az én karaktereim is ilyenek, én is ilyen vagyok, nem véletlen tehát. 
Akit pedig játékba hívok: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése